Mam dla Ciebie obłędny przepis z błonnikiem, probiotykiem i prebiotykiem. W dodatku cudownie pyszny. Idealny jako przekąska! Zapisz sobie ten przepis i korzystaj z niego jak najczęściej.

Domowe batony energetycznedomowe batony energetyczne przepis

 

To są najzdrowsze domowe batony, które dostarczą Ci dużo energii!

A co więcej, są doskonałe na Twoje jelita bo zawierają dużo błonnika, probiotyk i prebiotyk.doowe batony energetyczne - batoniki proteinowe owsiane - zdrowe domowe batoniki owsiane

Domowe batony energetyczne

Domowe batony energetyczne z błonnikiem, probiotykiem i prebiotykiem zrobisz w 5 minut. Włóż je tylko do lodówki na 3-4 godziny i delektuj się ich pysznym smakiem.

Już nigdy nie sięgniesz po wątpliwej jakości gotowe batony energetyczne ze sklepu !

Zdrowe domowe batony energetyczne z błonnikiem, probiotykiem i prebiotykiem są pełne zdrowych składników. Przede wszystkim w ich skład wchodzą płatki owsiane, orzechy, suszone owoce, probiotyk – ŻYWE KULTURY BAKTERII KWASU MLEKOWEGO, błonnik rozpuszczalny, prebiotyk.

Zdrowe domowe batony energetyczne – składniki:

PŁATKI OWSIANE – wspierają zdrowie serca, układu pokarmowego, skóry oraz odporność organizmu, stanowią bogate źródło węglowodanów, który stanowi doskonale źródło energii.

ORZECHY – zawierają składniki mineralne takie jak magnez, żelazo, selen. Polecam w przypadku zdrowych domowych batonów – nerkowce, które dostarczają przeciwutleniającej witaminy E oraz cynku – substancji niezbędnych dla zachowania zdrowej skóry.

DAKTYLE – stanowią bogate źródło błonnika pokarmowego, ułatwiającego trawienie i oczyszczającego organizm. Daktyle zawierają w sobie bardzo dużo potasu, który pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi i chroni przed nadciśnieniem tętniczym.

RODZYNKI – poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają poziom cholesterolu i zapobiegają osteoporozie. Rodzynki zawierają także jod – minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy. A co więcej, poprawią naszą koncentrację, przyspiesza procesy myślowe oraz ułatwia zapamiętywanie informacji.

SYROP KLONOWYjest świetnym zamiennikiem cukru i innych substancji słodzących, nie brak w nim witamin i składników mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, fosforu czy manganu.

MASŁO ORZECHOWEKorzystnie wpływają na pracę układu krwionośnego – ponieważ zawierają przeciwutleniacze i kwasy tłuszczowe z grupy omega-3 oraz omega-6, dzięki różnorodnej zawartości aminokwasów wpływa korzystnie na nasz cały układ nerwowy, duża zawartość błonnika, wpływa na prawidłową pracę jelit, a sycący charakter masła orzechowego może zmniejszać ochotę na podjadanie, orzechy arachidowe zawierają również argininę, która przyczynia się do rozszerzenia naczyń krwionośnych i wspiera prawidłowy przepływ krwi.

I Uwaga – mój tajemny składnik – COLON C

Dlaczego po niego sięgam?

colon C skład - dlaczego warto go kupić

jak działa colon C  Dzięki COLON C moje zdrowe domowe batony energetyczne są idealne wyposażone we wszystkie składniki, które potrzebuje mój organizm.

Colon C to unikalne połączenie wysokiej zawartości błonnika rozpuszczalnego (aż 86%), prebiotyku oraz żywych kultur bakterii kwasu mlekowego z technologią LAB2PRO™, technologii podwójnego powlekania, która wielokrotnie zwiększa przeżywalność bakterii i zapewnia tym samym skuteczność działania w świetle jelita.

Jak działa Colon C?

Błonnik zawarty w produkcie wiąże wodę w przewodzie pokarmowym, wielokrotnie zwiększa swoją objętość pobudzając tym perystaltykę jelit, dzięki czemu następuje regularne przesuwanie wypełniającej je masy i regularny rytm wypróżnień.

Zdrowe domowe batony energetyczne – PRZEPIS

Domowe batony energetyczne szybki i prosty przepis

Składniki na domowe batony:

  • 150 g płatków owsianych, które namaczamy w gorącej wodzie
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 4 daktyle
  • garść rodzynek, które moczymy kilka min w gorącej wodzie
  • 1 łyżka oleju
  • Tabliczka gorzkiej czekolady – najlepiej powyżej 60% kakao
  • Colon C – 2 czubate łyżeczki

Przygotowanie zdrowych batoników energetycznych:

Płatki owsiane kilka minut moczymy w gorącej rodzie, podobnie jak rodzynki.

Podgrzewamy  w niewielkim garnku 1/2 łyżkę oleju, 3 łyżki masła orzechowego i 3 łyżki syropu klonowego. Mieszając, łączymy składniki. Masa wystarczy jak będzie tylko lekko ciepła.

Daktyle drobno siekamy.

Wszystkie składniki łączymy, dosypując 2 czubate łyżeczki Colon C.

Wykładamy gotową masę do pojemnika.

W między czasie w garnku roztapiamy tabliczkę gorzkiej czekolady, dodając ½ łyżki oleju, którą następnie polewamy naszą gotową masę owsiano-orzechowo-owocową.

Pojemnik wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny.

Kroimy na kawałki.

SMACZNEGO!


Materiał powstał we współpracy z producentem Colon C


Zdrowe domowe batony energetyczne to źródło błonnika rozpuszczalnego, źródło witamin, białka i protein.

Twoje jelita będzie Ci  wdzięczne za domowe batony energetyczne

Strona główna » deser » Domowe batony energetyczne – samo zdrowie

SPODOBAŁ CI SIĘ TEN ARTYKUŁ? UDOSTĘPNIJ: